Dječji tjedan

Prošli tjedan smo obilježili kao Dječji tjedan koji predstavlja važnu priliku za isticanje prava i potreba djece. Početak tjedna na Međunarodni dan nenasilja dodatno naglašava poruku mira i uzajamnog poštovanja.

Moto “Ljubav djeci prije svega!” podsjeća nas na odgovornost odraslih da stvaraju podržavajuće okruženje za razvoj djece. Tijekom ovog tjedna, razne aktivnosti kao što su igre, priredbe i kreativne radionice omogućuju djeci da se izraze i aktivno sudjeluju u svojoj zajednici.

Ciljevi Dječjeg tjedna uključuju podizanje svijesti o pravima djece, poticanje volonterskog rada te omogućavanje djece da se uključe u društvene aktivnosti. Ovaj tjedan ne samo da slavi djecu, već i osnažuje njihove glasove i pomaže u oblikovanju svijeta u kojem će odrastati.

Svi naši vrtići su ovaj tjedan obilježili na svoj način, radionicama ili aktivnostima u dvorištu. Djeca iz vrtića Radobolja su bila u posjetu SOS vrtiću gdje su im pripremili kreativnu radionicu, koja im je bila zabavno i edukativno iskustvo.